In memoriam: prof. dr. Kiril Micevski (1926-2002) - Anonymous, Anonymous (Macedonian Journal of Ecology and Environment, 2001)
На 6.02.2002 год. почина академик проф. д-р Кирил Мицевски, долгогодишен професор на Институтот за биологија на Природно-математичкиот факултет во Скопје, човекот кој ги постави темелите на современите флористички и вегетациски истражувања на територијата на Република Македонија.